Πρόσβαση στις υπηρεσίες Office 365 της Microsoft μέσω της υπηρεσίας ΔΗΛΟΣ 365

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ) έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία ΔΗΛΟΣ 365 για όλα τα μέλη του Ιδρύματος, φοιτητές, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό. Μέσω της υπηρεσίας ΔΗΛΟΣ 365 του ΕΔΕΤ οι χρήστες αποκτούν δωρεάν δικαίωμα χρήσης των εργαλείων του Microsoft Office 365 (μαζί με αποθηκευτικό χώρο 1TB), μέσα από ένα απλοποιημένο διαδικτυακό περιβάλλον.

Office 365

Το Office 365 είναι μια συλλογή από διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες της Microsoft, σχεδιασμένα για παραγωγικότητα και για αποτελεσματικές συνεργασίες. Σας παρέχει τη δυνατότητα να κάνετε περισσότερα από οπουδήποτε και να συνδεθείτε με όλους τους συνεργάτες σας σε πραγματικό χρόνο ακόμα και όταν δεν είστε στον ίδιο χώρο. Επιπλέον προσφέρει σε όλους δωρεάν αποθηκευτικό χώρο 1 Terabyte στο OneDrive.

Η συλλογή Office 365 για το ΔΙΠΑΕ, περιλαμβάνει ένα πλήθος εργαλείων & υπηρεσιών όπως:

 • Word *
 • Excel *
 • PowerPoint*
 • Teams
 • OneNote
 • Forms
 • Sway
 • Visio
 • Yammer
 • PowerApps
 • SharePoint
 • Planner
 • OneDrive με 1TB χωρητικότητα
 • κ.α.

* Επισημαίνεται ότι η πρόσβαση αφορά μόνο την οn-line έκδοση των εργαλείων Word, Excel, PowerPoint, κτλ. και όχι την εγκατάσταση τους σε προσωπικούς υπολογιστές.

Πώς μπορούν οι χρήστες να αποκτήσουν λογαριασμό στο Office 365;

Οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν λογαριαμό Office 365 μέσα μέσα από το ΔΗΛΟΣ 365, όπου συνδέονται με τα στοιχεία του ιδρυματικού λογαριασμού τους. Θα πρέπει επομένως ο χρήστης την 1η τουλάχιστον φορά να συνδεθεί με τον ιδρυματικό του λογαριασμό στην υπηρεσία ΔΗΛΟΣ 365 της ΕΔΕΤ μέσω της διεύθυνσης:

https://delos365.grnet.gr/

Κατά την πρώτη σύνδεση του χρήστη θα δημιουργηθεί ο Office 365 λογαριασμός του και θα του χορηγηθούν οι απαιτούμενες άδειες χρήσης για να χρησιμοποιήσει την υπηρεσία του Office 365.

Αναλυτικές οδηγίες

Μεταβαίνετε στην ιστοσελίδα του https://delos365.grnet.gr/ και πατάτε Σύνδεση:

Στη σελίδα επιλογής φορέα επιλέγετε το «Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος»:

Πληκτρολογείτε τα στοιχεία σύνδεσης του Ιδρυματικού σας Λογαριασμού:

Αν συνδέεστε για πρώτη φορά στο Delos365 πατάτε το κουμπί Αποδοχή στα προβαλλόμενα στοιχεία σας:

Με την πρώτη σας είσοδο στο Delos365 εμφανίζεται ένα μήνυμα ότι ο λογαριασμός σας στο Office365 ετοιμάζεται.

Προσοχή: θα πρέπει να σας εμφανίζει ως UPN (username) στο Office 365 το username@ihu365.gr. Σε περίπτωση που δεν εμφανίζει το @ihu365.gr μάλλον έχετε κάνει λάθος στην επιλογή του φορέα στο προηγούμενο βήμα. Παρακαλούμε κάντε αποσύνδεση, κλείστε τον browser και επαναλάβετε τη διαδικασία.

Σε λίγα δευτερόλεπτα είστε έτοιμοι και μπορείτε να μπείτε στο Office365 πατώντας στον σύνδεσμο Πύλη του Office 365:

Από την επόμενη φορά μπορείτε να συνδέεστε είτε μέσω του Delos365, είτε απευθείας στο Portal του Office 365 μέσω της διεύθυνσης:

https://portal.office.com/

Στην περίπτωση της απευθείας σύνδεσης στο Portal του Office 365 θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ως όνομα χρήστη το username@ihu365.gr (και όχι π.χ. το username@ihu.gr).

Διευκρινίζουμε ότι το username@ihu365.gr χρησιμοποιείται μόνο για το απευθείας login στο Portal του Office 365 και δεν έχει δημιουργηθεί πραγματική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου γι' αυτό. Δεν μπορείτε δηλαδή να το χρησιμοποιήσετε ως κανονικό email.

Πληροφορίες για τα εργαλεία και υπηρεσίες του Office 365 μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες: https://delos365.grnet.gr/ και https://www.microsoft.com/el-gr/microsoft-365?rtc=1

Sitemap

Κορυφή σελίδας